Управление на Файлов Сървър

c7f49aa92daa75c5baa1fda4b19dbf858e2ddaf42ea9dc6b147f3780b8d92197

 

Когато една организация се разрастне и в нея заработят повече от двама или трима служители, необходимостта от сътрудничество и обмен на файлове неизбежно води до нуждата от файлов сървър. Представено по друг начин, този вид сървър предоставя среда за общо ползване на приложения и други ресурси по локалната мрежа (LAN) или по Интернет.

file-server

Хората често използват думата „сървър” в три различни смисъла: да опишат компютърния хардуер, на който се намират общите за ползване ресурси; да опишат софтуера, който осигурява достъпа до тези ресурси; или да представят комбинация от двете – „файловият сървър на нашия отдел”.

Сървърите са проектирани да съхраняват и обработват данни 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. Добре е тези машини да разполагат с дублирани източници на захранване (UPS-и; RAID масиви) за защита на информацията в случай на прекъсване на електроснабдяването, както и с твърди дискове, които могат да се инсталират на мястото на повредените, без да бъде прекъсвана работата на сървъра и без да бъде затруднен Вашият бизнес. Сървърите просто са по-надеждни от настолните Ви компютри.

Ние предлагаме файлови сървъри, базирани на операционни системи като Linux, Windows Server 2003 и Windows Server 2008, които ще задоволят всички Ваши нужди. Важно е да се знае, че когато се изграждат сървъри, базирани на Microsoft лицензи, всяко дружество е длъжно да закупи желания продукт от Microsoft. Едва след това може да започне инсталирането и настройването на груповите политики за управление на ресурсите върху файловия сървър.

Ако, обаче, се спрете на операционни системи като някоя дистрибуция на Linux, бизнесът Ви ще бъде още по-продуктивен.